Avokádové slané věnečky

Galbani
Mascarpone 250 g

POČET PORCÍ:

8 věnečků

DOBA PŘÍPRAVY:

60 min.

SUROVINY

120 ml plnotučného mléka
60 g másla
85 g hladké mouky
sůl
3 vejce
250 g Galbani Mascarpone
1 avokádo
pepř
1 bio citron
50 g sušených rajčat
1 hrst čerstvé bazalky

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Do rendlíku nalijte 120 ml mléka a přidejte 60 g másla. Přiveďte pomalu k varu. Sundejte z plotny, vsypte 85 g hladké mouky a ¼ lžičky soli a vařečkou rychle vymíchejte, až se směs spojí. Rendlík vraťte na plotnu a restujte, až vznikne na dně rendlíku světlá vrstvička těsta. V tu chvíli přesuňte těsto do mísy s robotem a míchejte. Postupně vmíchejte 3 vejce jedno po druhém, až vám vznikne hladké lesklé těsto.
  2. Těsto přendejte do cukrářského pytlíku s řezanou špičkou a na plech opatřený pečicím papírem nastříkejte opatrně kroužky o průměru 7 cm. Plech vložte do trouby předehřáté na 200 °C a teplotu hned stáhněte na 180 °C. Pečte 20 minut dozlatova. Po upečení nechte zcela vychladnout a věnečky rozkrojte napůl.
  3. V sekáčku rozmixujte ½ dužiny oloupaného avokáda, 250 g Galbani Mascarpone, ¼ lžičky soli, trochu pepře a 2 lžičky citronové šťávy na hladký krém. Krém přendejte do cukrářského pytlíku a naplňte jím spodní půlky věnečků.
  4. Zbylé avokádo nakrájejte na plátky a ozdobte jimi avokádový krém. Sušená rajčata nakrájejte na proužky a spolu s bazalkovými lístky jimi ozdobte věnečky. Přiklopte horní polovinou a podávejte. Buon appetito!

Další inspirace