Italské rizoto

z červené řepy

Galbani
Mascarpone 250 g

POČET PORCÍ:

4 porce

DOBA PŘÍPRAVY:

25 min.

SUROVINY

200 g konfitované červené řepy
30 ml olivového oleje
2 šalotky
400 g rýže na rizoto
150 ml bílého vína
500 ml zeleninového vývaru
250 g Galbani Mascarpone
80 g parmazánu
50 g listové petržele
30 ml řepkového oleje
25 kusů Galbani Mozzarella Perline
30 g piniových ořechů
10 g řeřichy

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Na jemné pyré rozmixujte 200 g konfitované červené řepy.
  2. Na pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje a orestujte 2 najemno nakrájené šalotky. Přisypte 400 g rýže a krátce orestujte. Podlijte 150 ml bílého vína a nechte odpařit alkohol.
  3. Poté postupně přilévejte 500 ml zeleninového vývaru a na mírném ohni vařte za občasného míchání přibližně 14 minut, dokud není rýže téměř měkká. Nakonec vmíchejte pyré z řepy, 250 g Galbani Mascarpone, 80 g jemně nastrouhaného parmazánu a zbytek olivového oleje.
  4. Před podáváním rozmixujte 50 g hladkolisté petržele s 30 ml řepkového oleje dohladka a případně přeceďte přes jemné sítko. Hotové rizoto servírujte dozdobené na kostičky nakrájenou zbylou řepou, 25 kusy Galbani Mozzarelly Perline, 30 g piniových ořechů, zakápnuté petrželovým olejem a ozdobené čerstvou řeřichou.

Další inspirace