Kokosová pěna

Galbani
Mascarpone 250 g

POČET PORCÍ:

4 porce

DOBA PŘÍPRAVY:

35 min.

SUROVINY

4 citrony
500 g Galbani Mascarpone
2 vanilkové lusky
100 ml medu
250 ml kokosového mléka
250 g mraženého manga
50 g třtinového cukru
20 g granoly mix
10 cukrářských piškotů
1 čerstvé mango

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. V troubě předehřáté na 180 °C pečte 4 citrony přibližně 15 minut. Po vychladnutí je přepasírujte přes jemný cedník.
  2. Přepasírované citrony smíchejte v misce s 500 g Galbani Mascarpone, vyškrábnutými semínky ze 2 vanilkových lusků, 100 ml medu a 250 ml kokosového mléka. Vše vyšlehejte do hladkého krému a naplňte do cukrářského sáčku.
  3. Svařte 250 g mraženého manga s 50 g třtinového cukru na hustší konzistenci podobnou chutney. Nechte vychladnout.
  4. Do 4 skleniček rozdělte 20 g granolového mixu a postupně vrstvěte mangové chutney, citronové mascarpone, piškoty a znovu mascarpone. Dezert dozdobte kousky čerstvého manga.

Další inspirace