Avokádové slané venčeky

Galbani
Mascarpone 250 g

POČET PORCÍ:

8 venčekov

DOBA PŘÍPRAVY:

60 min.

SUROVINY

120 ml plnotučného mlieka
60 g masla
85 g hladkej múky
Soľ
3 vajcia
250 g Galbani Mascarpone
1 avokádo
čierne korenie
1 bio citrón
50 g sušených paradajok
1 hrsť čerstvej bazalky

POSTUP PŘÍPRAVY

  1. Do rajnice nalejte 120 ml mlieka a pridajte 60 g masla. Priveďte pomaly do varu. Odoberte z platne, vsypte 85 g hladkej múky a ¼ lyžičky soli a vareškou rýchlo vymiešajte, až sa zmes spojí. Rajnicu vráťte na platňu a restujte, až vznikne na dne rajnice svetlá vrstvička cesta. V tej chvíli presuňte cesto do misy s robotom a miešajte. Postupne vmiešajte 3 vajcia jedno po druhom, až vám vznikne hladké, lesklé cesto.
  2. Cesto preložte do cukrárskeho vrecka so zrezanou špičkou a na plech vyložený papierom na pečenie nastriekajte opatrne krúžky s priemerom 7 cm. Plech vložte do rúry predhriatej na 200 °C a teplotu ihneď stiahnite na 180 °C. Pečte 20 minút do zlatista. Po upečení nechajte úplne vychladnúť a venčeky rozkrojte na dve polovice.
  3. V sekáčiku rozmixujte ½ dužiny olúpaného avokáda, 250 g Galbani Mascarpone, ¼ lyžičky soli, trochu čierneho korenia a 2 lyžičky citrónovej šťavy na hladký krém. Krém preložte do cukrárskeho vrecka a naplňte ním spodné polovice venčekov.
  4. Zvyšné avokádo nakrájajte na plátky a ozdobte nimi avokádový krém. Sušené paradajky nakrájajte na prúžky a spolu s bazalkovými lístkami nimi ozdobte venčeky. Prikryte hornou polovicou a podávajte. Buon appetito!

Další inspirace